Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Kajastus-lehden kaikille avointa ja ilmaista verkkosivustoa osoitteessa www.kajastuslehti.fi. Sivusto on julkaistu uudistuneena 20.9.2020.

Saavutettavuuden arviointi

Tämän verkkosivuston saavutettavuuden ovat arvioineen lukuisat käyttäjät, joita voidaan pitää kolmantena osapuolena.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset niiltä osin kuin saavutettavuusvaatimukset koskevat tämän verkkosivun sisältöä.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Kajastuksen sivustolla www.kajastuslehti.fi on ennen lain vaatimusten voimaantuloa 23.9.2020 tallennettua sisältöä, jota ei ole muutettu uusien vaatimusten mukaiseksi. Nämä tallenteet on tehty kirjailijavierailuista ja niistä on saatavissa ainoastaan äänitallenne. Tallenteita on useita kymmeniä. Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli  23.9.2020 alkaen. Sitä ennen  julkaistuja tallenteita ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. 23.9.2020 jälkeen julkaistut tallenteet tulevat olemaan saavutettavia.

Jos kirjailijavierailujen tallenteet aiheuttavat sinulle haasteita, voit ilmoittaa siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta ja lähetämme sinulle vierailusta kirjoitetun jutun, jossa vierailun sisällöstä kerrotaan. Voit saada jutun joko Kajastus-lehtenä tai doctiedostona.

Alt-tekstien puutteet

Kuvien alt-teksteissä on pyritty kuvailemaan kuvien sisältöä. Joissakin kuvissa alt-teksti on tilanpuutteen vuoksi vajavainen, mutta alt-tekstien kuvailua pyritään kehittämään.

Tekstien suureneminen

Sivujen sisältö suurenee ja pienenee tekstin suurennuksella/pienennyksellä rajattomasti.

Navigaation sijainti

Sivujen navigaatiopalkki sijoittuu älypuhelimissa ja tableteissa sivun alaosaan, mutta toimii kuten pitääkin. Tietokoneella ja suurilla näytöillä navigaatio on sivun vasemmalla puolella. Jos navigaation sijainti aiheuttaa sinulle haasteita, ota yhteyttä.

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse palaute@kajastuslehti.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme mahdollisimman pian.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen viranomaiselle. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.
www.saavutettavuusvaatimukset.fi

 

 

 

 

Sisällön jakaminen: