Kulttuurituottaja Tanja Rantalainen hymyilee ystävällisesti koko olemuksellaan. Hänellä on toinen käsi niskan takana,a tukka on vapaana, asussa on punaista ja mustaa.

Trio Kaiunsäde goes Raimo Tanskanen ja muita keväisiä voimannäytteitä

Trio Kaiunsäteen muodostavat harmonikkataiteilija Joose Ojala, panhuilisti-laulaja Helena Taskila ja pianisti Tuukka Ojala. Trio on tarttunut näkövammaisen säveltäjä Raimo Tanskasen (1937-2017) tuotantoon, ja koonnut Tanskasen laulu- ja soitinmusiikin parhaista paloista ohjelmiston Näkövammaisten Kulttuuripalvelun varainhankintakonsertteihin, jotka järjestetään 14.4.2023 Iiris-keskuksessa Helsingissä (Marjaniementie 74) ja 15.4. Vantaan Korson Ruusupaviljongissa (Kisatie 21) yhteistyössä Vantaan Näkövammaisten kanssa.

Keväiset konsertit toteutetaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahalla. Lipputuotot käytetään lyhentämättöminä näkövammaisten kulttuuritoimintaan. Kaikki lipputyypit sisältävät sekä sisäänpääsyn livekonserttiin, että striimatun konserttitallenteen. Lippuja saa täältä: https://holvi.com/shop/jooseojala/

Kulttuuripalvelun Laulunhelmi-lauluryhmä konsertoi Iiris-keskuksen Braille-salissa la 13.5. klo 16 alkaen. Tämäkin esitys on maksuton ja kaikille avoin. Lauluryhmää luotsaa ihana laulaja ja laulunopettaja Minna Tuuliainen. Luvassa on takuuvarmasti sydäntä keventävää ja mieltä kohottavaa laulantaa.

Näkövammaisteatteri taas on syksystä saakka syventynyt teatterintekemisen perusteisiin ohjaaja Kari Kinnaslammen hauskassa ja hellässä huomassa. Aapelin Meidän herramme muurahaisia -näytelmästä on kovaa vauhtia syntymässä demoesitys. Maksuttomat demot esitetään Iiris-keskuksen liikuntasalissa keskiviikkoina 17.5., 24.5. ja 31.5. klo 18 alkaen. Tarkoitus on ylpeänä näyttää maailmalle, millaisia mahtavia teatterintekijöitä Näkövammaisteatterissa oikein on!

Valokuvaklubilaiset kulkevat lauantaina 18.3. katukuvaaja Kasperi Kropsun jalanjäljissä Hakaniemessä. Kropsusta on mainittu, että hänelle on lyhyessä ajassa kehittynyt omaleimainen, ajattomuuden ja nostalgisen estetiikan kanssa leikittelevä katuvalokuvaustyyli. Kropsu pitää katukuvauskierroksia muun muassa Valokuvataiteen museolle, ja nyt nuoren miehen silmästä pääsevät nauttimaan näkövammaiset harrastajakuvaajat.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n vuosikokous on 25.3.

Sokeain Kuunnelmapalkinto julkistetaan jälleen huhtikuussa, ja julkistusta seuraa tuttuun tapaan Anne Huttusen ja Satu Linnan pystyyn pistämä kuunnelmafestari. Iiris-keskuksen Outa-tilassa kuunnellaan näkövammaisten toivekuunnelmia 22. ja 23.4.

 Näkövammaisten Kulttuuripalvelu on ensimmäistä kertaa kokeilumielessä ilmoittautunut osallistujaksi kansainväliseen näkövammaisten laulukilpailuun, jonka järjestäjä on Saksan näkövammaisten järjestö. Finaali striimataan 12.5.2023. Jos olet näkövammainen musiikintekijä, tutustu tarkempiin ohjeisiin Kulttuuripalvelun nettisivuilla ja lähde mukaan eurooppalaiseen musiikkiseikkailuun! https://www.kulttuuripalvelu.fi/fi/artikkeli/suomelta-ehdokas-ilcs-laulukilpailuun

Muistathan myös nettisivujen tapahtumakalenterin, jonne tapahtumatiedot päivitetään ensimmäisenä.

Ihanaa kevätaikaa! toivottaa kulttuurituottaja

Sisällön jakaminen: