KOHTI UUSIA SEIKKAILUJA

Sankari oli heitetty rotkoon ja hän oli pudonnut holtittomasti jo montakymmentä metriä. Tilanne alkoi olla tukala. Niin oli ollut tarkoituskin. Jatkokertomuksen toinen kirjoittaja uskoi vihdoinkin saaneensa toisen kirjoittajan niin pahaan kiipeliin, että tämän pitäisi luovuttaa.
Toinen kirjoittaja, Mika Waltari, istahti koneen ääreen, mietti hetken ja alkoi vimmaisesti jatkaa kertomusta: ”Selvittyään vaikeasta tilanteesta sankari suuntasi kohti uusia seikkailuja”.

Olen tehnyt Kajastusta 18 vuotta. On kiitosten aika. Kiitoksia hyvät lukijat ja tukijat, teille on ollut mukava tehdä lehteä. Olen nuorempana ollut useissa lehdissä ja monista on jäänyt jotakin katumista, kuten vaikkapa tv- ja radiolehti Katsoon laatimastani pääkirjoituksesta Minä en kuuntele radiota! Kajastuksesta en muista mitään katumista, eikä virheitäkään ole montaa tullut.

Muistan joskus haaveilleeni, että kun tulen vanhaksi, palaan synnyinkuntaani Kannonkoskelle. Naapurin Olavin veistämä karhu odottaa yhä, mutta tiedä sitten. Vuosikymmenten aikana minusta on muokkautunut jonkinlainen kaupunkilainen, vaikka en käy juuri missään, enkä osallistu mihinkään paitsi kirjoittamalla ja mielikuvituksessani.

Olen ajatellut, että eläkkeellä alan kirjoittaa kirjoja. Tässä haaveessa olen ottanut varaslähdön ja kirjoja on valmiina vaikka kuinka paljon, sekä omia että muiden. Niiden kustantaja on pieni perheyhtiö TextixKustannus.

Jos haluatte jatkossa kuulla minusta, käykää osoitteessa textix.net, siellä minä olen. Ensi vuoden alkupuolella alkaa ilmestyä myös kirjaBod nimellä Alin kovat, joissa esittelen omia ja yhtiömme kirjoja. Nauretaan ja itketään yhdessä.

Toivoisin, että oppisin suhtautumaan elämään kuten asematunnelissa kerran tapaamani kuuluisan yhtyeen entinen laulusolisti, joka jakoi aamutokkuraisille ihmisille Herätkää-lehteä. Yritin vetää hänet sivummalle, kun huomasin että etuvasemmalta lähestyi uhkaava miesjoukko, joka näytti koostuvan itämaan gangstereista.
”Voi ei minun tarvitse enää mitään pelätä ”, laulaja sanoi lempeästi ja jäi odottamaan miehiä.

See you!
Ali

Ali Kinnunen
Kajastuksen toimittaja

Sisällön jakaminen: