Keramiikkaryhmän töistä on koottu kuvakooste jossa on monenlaisia hattuja ja päähineitä keramiikasta tehtynä. On punaisia, vihreitä, oransseja, musti ja valkoisia!
Hattuja ja päähineitä jos jonkinlaisia. Kuva suurenee hiirellä klikkaamalla. Kuvat Airi Lehtonen.

Keramiikkaryhmän kevätnäyttely suoraan hatusta

Teksti: Timo Kuoppala

Pitkään Näkövammaisten Kulttuuripalvelun suojissa toimineen keramiikkaryhmän kevätnäyttely on ollut esillä Kampin palvelukeskuksessa Helsingissä. Näyttelyn teema Päähänpistoja! ilmeni kolmentoista savenmuovaajan toteutuksissa monenmoisissa muodoissa. Katseltavissa oli eläinten ylioppilaslakkeja, syöpähoidoista muistuttava peruukki, sumopainituomarin päähine ja taikurin hattu kaneineen. Töiden valmistamista edelsivät ryhmäläisten pohdinnat ja keskustelut päähineiden merkityksestä kunkin ryhmäläisen elämässä.

Keramiikkaryhmä on kokoontunut Iiris-keskuksessa Helsingissä keraamikko Soile Paasosen johdolla. Iiriksessä ryhmän käytössä ovat asianmukaiset harrastustilat polttouuneineen. Mikäli tarvittavaa rahoitusta ei saada, ryhmän toimintaa joudutaan ehkä supistamaan syyskaudella. Ryhmän tukemisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Kulttuuripalveluun kulttuurituottaja Tanja Rantalaiseen.

Sisällön jakaminen: