Naiset tanssivat villisti yökerhossa kädet pystyssä, ilmassa lentelee paperinpalasia.
Kuva: Shutterstock: Roman Samborskyi

Toivoa tanssimalla naistenpäivänä

Viime vuodet ovat olleet monin tavoin raskaita ja epävarmuutta herättäviä. Toiset ovat
lamaantuneet ja toisilla taas pysähtyneisyyden aika on saanut ajatukset laukkaamaan entistä villimmin. Helsinkiläinen Tytti Karhu päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa naisten tanssitapahtumasta, koska nyt jos koskaan tarvitsemme iloisia juttuja, jotka tuovat toivoa elämään.

Teksti: Satu Kanervo

Tytti kuvailee itseään palavaa maailmanparannushalua potevaksi naiseksi, psykoterapeutiksi, perhekodin entiseksi pitäjäksi, vauhdikkaaksi vaimoksi ja kolmen lapsen äidiksi. Juuri lapset olivat epäsuorasti sysäyksenä aikuisten tanssitapahtuman ideoimiseen. ”Haluan olla esimerkkinä 16- ja 18-vuotiaille tyttärilleni siitä, että aina voi tehdä jotain!”, Tytti kertoo. Perheeseen kuuluu myös 11 v. poika, joten Tytin aika ei käy pitkäksi kotonakaan. Silti virtaa riittää. ”Tottakai toivon että voisimme nämä bileet järjestämällä olla esimerkkeinä muillekin Suomen tytöille ja naisille.”

Nainen on naiselle enkeli

”Jotta jaksan työssäni terapeuttina, tarvitsen omaa vahvaa uskoa ja luottamusta elämään ja tulevaisuuteen, eikä se ole tällä hetkellä helppo tehtävä kenellekään meistä.” Tytti kertoo. Siksi Tytti halusi järjestää tanssitapahtuman juuri nyt, naistenpäivänä pe 10.3.2023. Wonderful Women – DanceParty on ylistys naisille ja tanssille.

Tapahtumalla ei ole tarkoitus tehdä voittoa, vaan mahdollinen tuotto lahjoitetaan Naisten pankille. Naisten Pankki kouluttaa naisia ammattiin ja yrittäjyyteen. Sen tavoite on, että naisilla on taloudellinen vapaus ja valta päättää omasta elämästään. ”Haluan uskoa siihen, että nainen on naiselle paras apu, tuki ja turva”, Tytti kertoo.

Dance like nobody is watching

Tanssitapahtuman taustalla on myös Tytin henkilökohtainen itseilmaisun ja itsensä toteuttamisen tarve.”Rakastan työtäni terapeuttina. Myös perhekodin vanhempana toimiminen oli monin tavoin antoisaa ja kasvattavaa, mutta myös raskasta. Näissä töissä kuitenkin harvoin kokee tai näkee että on saanut jotain valmiiksi”, hän sanoo. Nyt hänelle syttyi polttava into tehdä jotain näkyvää, konkreettista. Hän keräsi porukan ystävistään, laittoi viidakkorummun laulamaan ja sai mukaan myös muita, naisten auttamisesta ja tanssista kiinnostuneita. Ydinporukassa järjestäjiä on noin 20. Mukana on muutamia teemaan sopivia naisyrittäjiäkin, mm. kehopositiivisuuden puolestapuhuja (www.ihanaelamys.fi), joka tunnetaan myös Älä mahdu muottiin -yhteisöprojektista.
”Tapahtuma juhlii naiseutta. Olemme hyviä juuri sellaisina kuin olemme.”
Myös tapahtuman slogan Dance like nobody is watching kehottaa iloitsemaan omasta kehostaan
juuri sellaisena kuin se on – ja tanssimaan ikiomalla tyylillään.

Ilon, huvin ja toivon vuoksi


Tytin ja tiimin ideoimassa tanssitapahtumassa naiset voivat tavata toisiaan, verkostoitua, löytää uusia tuttavuuksia, luoda synenergiaa ja tietysti tanssia. Tapahtuman musiikkityyli on Hitmix eli tanssi- ja discohittejä 90-luvulta tähän päivään. Tanssimisen lisäksi tapahtumassa tulee olemaan mukavaa ja teemaan sopivaa oheistoimintaa.”Halusimme tehdä jotain hauskaa yhdessä. Olla iloisia ja huolettomia edes muutaman tunnin ajan, nauttia musiikista, tanssista ja ihmisten kohtaamisesta” Tytti sanoo. Hauskanpidon ohella tehdään myös hyvää ja luodaan toivoa naisille kautta maailman. Toistaiseksi bileet ovat ainutkertainen tapahtuma. ”Mutta mistä sitä koskaan tietää” Tytti virnistää.

Wonderful Women – DanceParty (K-18) pe 10.3.2023 klo 19–23 yökerho Apollossa, Helsingissä.
Klo 23 jälkeen ovet aukeavat myös muille Apollon asiakkaille. Liput myynnissä Lippu.fi kautta.

Wonderful Women Dancepartyn violetinsävyisessä julisteessa on diskopalloja ja lisäksi teksti Dance like nobydy´s watching - Tanssi niin kuin kukaan ei kyttäisi.

 

Sisällön jakaminen: