Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu

Sarjakuva koostuu kuudesta ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu käsin tikkukirjaimilla
piirtämisen yhteydessä. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu
Mustis istuu toimistotuolilla pöydän ääressä. Pöydällä on kannettava tietokone näyttö avoinna. Mustiksen etutassut ovat näppäimistöllä ja näytössä näkyy tiheästi kirjoitettua tekstiä.
Mauri seisoo ruudun vasemmassa reunassa Mustiksen tuolin takana. Hänen vasen kätensä on tuolin selkänojalla. Maurilla on yllään aniliininpunainen paita ja siniset housut. Iloisesti hymyillen hän kysäisee: ”Miten jännitysromaanisi edistyy?” Innokkaana tietokoneen ruutua tuijottaen Mustis vastaa: ”Hyvin, yritän juuri keksiä miten sankarit selviäisivät kiipelistä.”

Toinen ruutu
Mustis on kuvattuna edestäpäin. Avoimen tietokoneen takaa Mustiksesta näkyy vain pää kirsusta ylöspäin. Hiiren vieressä pöydällä on lehtiö, jossa on kirjoitusta. Punainen mustekynä on lehtiön päällä.
Mauri on siirtynyt tuolin viereen ja pitää nyt oikeaa kättään sen selkänojalla. Vasen käsi on tuumailevasti leualla. Muikeasti hymyillen hän kuuntelee Mustiksen vuolasta selostusta. Silmät naulittuna tietokoneen ruutuun Mustis selvittää: ”Sokea agentti ja hänen nerokas opaskoiransa on teljetty kellariin konnien piilopaikassa.”

Kolmas ruutu
Mauri ja Mustis ovat lähikuvassa. Tuolin selkänojaa ja pienen pieni osa näyttöä näkyvät Mustiksen takaa. Silmät ymmyrkäisinä, etutassut pystyyn nostettuina Mustis kysyy neuvottomana Maurilta: ”Miten he onnistuisivat pakenemaan?”
Maurilla on idean saaneena vasemman käden etusormi pystyssä. Innostuneena hän vastaa Mustikselle: ”Minäpä tiedän!”

Neljäs ruutu
Mauri ja Mustis ovat edelleen lähikuvassa. Mauri on ottanut mustat lasit pois silmiltään. Maurin silmät ovat suuret ja pyöreät ilman silmäripsiä. Ne ovat hieman kierossa. Lasien sangoista kiinni pitäen hän näyttää niitä Mustikselle. Tohkeissaan Mauri ehdottaa: ”Agentin mustien lasien sangalla voisi tiirikoida lukon auki!”
Mustis pitää oikeaa etutassuaan alaleuallaan ja aprikoiva ilme naamallaan se myöntelee Maurille: ”Joo, aika hyvä idea.”

Viides ruutu
Mustis on lähikuvassa tietokoneen ääressä. Vasen etutassu on näppäimistöllä. Oikea tassu on kohotettuna osoittaen näyttöä. Keskittynyt Mustis katsoo hymyssä suin suoraan tietokoneen ruutuun ja toteaa: ”Mutta on se hiukan tylsä. Toimii kyllä jos hiukan parantelen sitä.”

Viimeinen ruutu
Mauri ja Mustis ovat kuvattuna viistosti edestäpäin. Mauri seisoo Mustiksen vieressä vasemmalla puolella pitäen kättään tuolin selkänojalla. Mustis istuu pöydällä olevan tietokoneen ääressä tarmoa puhkuen. Pään molemmilla puolilla on innostuksen pisaroita. Molemmat tassut ovat koholla näppäimistön yläpuolella. Silmät loistaen Mustis tuijottaa tiiviisti näyttöä ja lukee kirjoittamaansa tekstiä Maurille: ”Agentti M painoi nappulaa valkoisen keppinsä päässä. Kepin toisesta päästä singahti valkohehkuinen lasersäde, joka leikkasi teräsovea kuin lämmin veitsi jäätelöä.”
Maurilla on iloinen virne kasvoillaan, eikä hän kommentoi kuulemaansa lainkaaan.

 

 

 

Sisällön jakaminen: